کشت درون شیشه ای آلوئه ورا
نوشته شده توسط : امین
کشت درون شیشه ای آلوئه ورا

ما  تحقیقات خود را بر روی شگفت انگیزترین گیاه خلقت (آلوئه ورا) شروع کردیم و طی 10 سال گذشته توانسته ایم این گیاه  معجزه گر را شناسائی و تکثیر نمائیم و اکنون به لطف خداوند مهربان مزرعه هایی در استانهای مختلف ایجاد نمودیم و عنوان بزرگترین تولید کننده آلوئه ورا (آلوورا ) و تنها تولید کننده پودر و شیرابه (لاتکس) صد در صد طبیعی آلوئه ورا ( آلوورا  )در کشور عزیزمان باشیم و اینک با یاری خداوند متعال این شرکت توانایی ان را داردکه خاماتی به شرکتهای غذایی  داروئی  بهداشتی آرایشی و نساجی ارائه نماید تا انان نیز بتوانند با صنایع کشورهای پیشرفته همگام باشند.در این جا قصد داریم تا حاصل تجربیات خود را در قالب مقالات سودمند به حضورتان عرضه داریم :

کشت درون شیشه ای آلوئه ورا ( آلوورا )

گیاه آلوئه ورا ( آلوورا ) یا صبر زرد یکی از گونه های مهم دارویی است که دستیابی به دانش فنی تکثیر کشت بافت آن تنها توسط کشورهای معدودی گزارش شده است. خوشبختانه با تلاش پژوهشگران دانشگاهی، کشور ماهم در زمره دارندگان این دانش قرار گرفته است.


در این روش با  به  دست آوردن سلول های بنیادی گیاه و تمایز آن، امکان تولید یک گیاه کامل وجود دارد و مزیت بارز این روش سرعت بخشیدن به تکثیر یک گیاه خاص و تکثیر گیاهان صنعتی در حال انقراض است.
عرصه های منابع طبیعی از مهم ترین منابع تجدیدشونده و گرانبهاترین سرمایه طبیعی  است و نقش بسیار ارزنده ای در تولید فرآورده های دامی، دارویی، صنعتی، تعادل آب و هوایی، تلطیف هوا، حفاظت خاک و... دارد که گیاهان دارویی یکی از مهم ترین آنهاست.

 

در قرن های هشتم تا دهم میلادی، بوعلی سینا و محمد زکریای رازی باعث توسعه دانش درمان با گیاه شدند و در قرن سیزدهم ابن بیطار اطلاعات بیش از 1400 گیاه را در کتابی گردآوری کرد.
اگرچه در قرن نوزدهم داروهای شیمیایی بسرعت جایگزین داروهای گیاهی شدند و اعتبار استفاده گیاهان دارویی اهمیت خود را در اروپا و کشورهای مغرب زمین از دست دادند، اما در اواخر قرن بیستم عوارض جانبی و مضر داروهای شیمیایی سبب رویکرد دوباره دانشمندان به گیاهان دارویی شد، به طوری که این دوره را رنسانس گیاهان دارویی می گویند.
با وجود قدرت بالقوه افزایش تولید و بهره برداری گیاهان دارویی  صنعتی و با توجه به زمینه های بازار جهانی و رویکرد دوباره به سمت گیاهان دارویی، می توان این گونه بهره برداری ها را در مقیاس های وسیع تر برای مصارف داخلی و صادرات مورد توجه قرار داد.


کشت گیاه درون شیشه

گیاه دارویی صبر زرد Aloe vera ( آلوئه ورا  ، آلوورا ) یکی از گونه های مهم دارویی است که در نواحی گرم و خشک از جمله سواحل جنوبی کشور می روید. گیاه صبر زرد ( آلوئه ورا ، آلوورا )  از زمان های قدیم برای درمان بسیاری از امراض به کار می رفته است. ژل حاصل از برگ های گیاه دارویی صبر زرد  ( آلوئه ورا ، آلوورا ) به عنوان ماده اولیه در ساخت دارو کاربرد دارد.

هزاران سال است که برگ های گیاه vera Aloe ( آلوئه ورا ، آلوورا ) به طور گسترده ای در کشورهای مختلف به عنوان دارو مصرف می شود. اثرات درمانی و فارماکولوژیک متعددی برای صبر زرد  ( آلوئه ورا ، آلوورا ) گزارش شده و مطالعات بالینی نیز در سال های اخیر روی اثرات درمانی این گیاه صورت گرفته و این کاربردها اثبات شده است.
اثرات درمانی این گیاه شامل اثرات موضعی و عمومی آن است. ژل این گیاه در استفاده موضعی اثرات مرطوب کنندگی، محافظت از آفتاب سوختگی، ترمیم زخم های موضعی، ترمیم اثرات به جا مانده از زخم جوش غرور، درمان پسوریازیس و درمان زخم دارد. ضمن آن که مصرف خوراکی فرآورده این گیاه قند خون در افراد دیابتی را پایین می آورد و باعث کاهش تری گلیسیرید و کلسترول در افراد مبتلا به هایپرلیپیدمی می شود.


دومین محصول پرفروش در جهان

براساس اظهارنظر IASC) Council Science Aloe International) ارزش تجارت جهانی محصول خام صبرزرد  ( آلوئه ورا ، آلوورا ) حدود 125 میلیون دلار و ارزش محصولات نهایی تولید شده آن بالغ بر 110 میلیارد دلار است. در حال حاضر محصولات مختلف آلوئه ورا  ( آلوورا ) در صنایع مختلف غذایی (انواع نوشابه ها، کمپوت و...)، صنایع آرایشی و بهداشتی (انواع کرم ها، لوسیون ها، شامپوها، صابون ها، شوینده ها و...) و صنایع دارویی (کپسول، قرص جوشان و...) استفاده می شود.
طبق آمارهای منتشر شده در خصوص بازار فروش برگ آلوئه ورا  ( آلوورا ) در جهان فقط 85 تا 110 میلیون دلار بازار جهانی داشته است که پس از خرما با 250 میلیون دلار فروش در رتبه دوم جهان قرار دارد. براساس گزارشی که از سوی یک مجله آلمانی به نام SOFW  که در این زمینه فعالیت می کند و در ژانویه 2003 منتشر شد ، بین سال های 2001 تا 2002 یکهزار و 557 محصول جدید از آلوئه ورا ( آلوورا ) به بازارهای جهانی ارائه شده است.
در حالی که بازار فروش محصولات آلوئه ورا  ( آلوورا ) در سال 2000 میلادی  فقط 25 میلیارد دلار بود، در سال  2004 میلادی این رقم به  110 میلیارد دلار افزایش یافت. هم  اینک 50 هزار کمپانی  در سراسر جهان  محصولات آلوئه ورا  ( آلوورا ) را تولید می کنند.
در حالت طبیعی تکثیر آلوئه ورا  ( آلوورا ) غالبا از طریق تنه جوش صورت می گیرد، به این صورت که تنه جوش های تولید شده در اطراف پایه مادری به آرامی و با پاک کردن خاک اطراف ریشه، بیرون آورده و در زمین و در محلی مناسب به صورت ردیفی می کارند; اما به منظور تولید تجارتی گیاهچه یا افزایش عملکرد برگ از طریق افزایش سطح زیر کشت، روش هایی مورد نیاز است تا بتوان در مدت زمان کوتاه تعداد زیادی گیاهچه تولید کرد.
در تکثیر آلوئه ورا  ( آلوورا ) به روش بذر به دلیل پدیده نر عقیمی و دگرگشنی، افزایش تفرق ژنتیکی قابل توجهی در نتاج ظاهر می شود.


افزایش سرعت تکثیر به کمک  کشت بافت

در سال های اخیر بسیاری از کشورها به دلیل این که ازدیاد این گیاه به روش های سنتی (بذر یا تنه جوش) نمی تواند در کوتاه مدت گیاه مورد نیاز برای تولید تجاری را فراهم آورد و از طرفی برگ بوته های آلوئه ورا  ( آلوورا ) معمولا حدود 2 سال از زمان کاشت تنه جوش ها قابل برداشت است، بنابراین با استفاده از کشت درون شیشه ای نسبت به تولید انبوه و سالم گیاه آلوئه ورا ( آلوورا  ) اقدام شده است.
در روش کشت بافت این گیاه، یک بخش کوچکی از سلول های انتهایی در حال تکثیر گیاه کشت داده شده و گیاه کامل از آن به دست می آید. داشتن توان تولید سریع (30 تا 100 برابر افزایش سرعت تکثیر نسبت به پرورش معمولی)، تولید گیاهان همسان و دارای ثبات ژنتیکی و عاری بودن از بیماری های ویروسی، قارچی و انگلی از مزایای این روش تولید است.
این طرح در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی با موفقیت انجام و مراحل تجاری سازی آن پشت سر گذاشته شده است و هم   اکنون تولید انبوه این گیاه با روش کشت بافت در مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی در حال انجام است.
در روش طبیعی تکثیر گیاه آلوئه ورا  ( آلوورا ) هر 6 ماه فقط یک تا 3 گیاه جدید تولید می شود، اما در این روش تازه در مدت مشابه حداقل100 گیاه جدید تولید می شود و تعداد تکثیر 30 تا 100 برابر می شود.

دسترسی به سایر مقالات سایت


کلید واژه ها :  آکشت درون شیشه ای آلوئه ورا ، ملکه گياهان دارويي آلوئه ورا Aloe Vera، آنچه در مورد آلوورا ( آلوئه ورا ) باید دانست ، آلوورا خواص دارويي گیاه آلوئه ورا ( آلوورا )خواص گیاه آلوئه ورا خاصيت هاي گیاه آلوئه ورا دانستنی های گیاه آلوئه ورا درباره گیاه آلوئه ورا  ( آلوورا )درباره ی گیاه آلوئه ورا عکس آلوئه ورا فواید ویژگی ها خصوصیات اطلاعات کامل گیاه آلوئه ورا مطالب آموزنده درباره گیاه آلوئه ورا مطالب جالب درباره گیاه آلوئه ورا مطالب خواندني درباره گیاه آلوئه ورا مطالب روزانه دربار ه گیاه آلوئه ورا مطالب روز مره دربار ه گیاه آلوئه ورا مطالب علمي درباره گیاه آلوئه ورا ژل آلوئه ورا ، ژل آلوورا ، ژل آلوورا  مطالب پزشكي درباره گیاه آلوئه ورا همه چيز درباره گیاه آلوئه ورا گیاه آلوئه ورا ، برگ آلوئه ورا ، شیرآبه آلوئه ورا ، ژل آلوئه ورا ، پودر آلوئه ورا ، بذر آلوئه ورا ، فواید آلوئه ورا برای پوست ، خاصیت آلوئه ورا برای پوست ، خاصیت آلوئه ورا (آلوورا)برای پوست و مو ، فوائد آلوئه ورا ( آلوورا )برای پوست و مو ، ژل آلوئه ورا ، ژل آلوورا ، خواص آلوئه ورا چیست ، مقالات آلوئه ورا ، نشا ء(پاجوش ) آلوئه ورا ، ترکیبات و فواید آلوئه ورا ،  آلوورا

منبع: http://anamisaloevera.ir/

 





:: بازدید از این مطلب : 132
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 10 مرداد 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: